Tanti Cucoana va invata sa gatiti! Reteta 1

Da! E adevarat! The Evil1 este o bucatareasa grozava. Cu puterile mele malefice si gusturile excentrice in materie de mancare, toata lumea saliveaza la ce le pun in farfurie…
Azi, in calitate de geniu inventator, va invat un truc dragut. Pentru cine a fost la restaurantul indian, stiti ca la aperitiv primiti 4 sosuri de pus pe lipie: unul de menta, unul iute, de rosii cu bambus murat si inca 2 pe care nu le mai tin eu minte. Daca v-ati lins pe bot, va invat sa faceti un surogat de sos d-ala iute cu muraturi foarte gustos si usor de preparat, cu chestii pe care le gasesti oricand in dulap, sau in supermarket. Incredibil! Vom folosi un borcan de zacusca! Pana si studentii din camin vor putea inlocui parizerul cu paine cu aceasta delicioasa treaba, ieftina si usor de facut!

Ce va trebuie?

1 borcan de zacusca
1 borcan de ardei murati in otet (preferabil cu bobite de mustar)
4 catei de usturoi
2 linguri curry
1 lingura boia iute
1 lingura ulei
1 lingurita chimen
1 lingurita piper verde (daca n-aveti, puneti alb)
1 lingurita condiment grill (daca nu va convine blasfemia asta, puneti si voi nitica sare, nucsoara macinata si coriandru)
lipie cat cuprindeeeeee!!!

Ce e de facut?
Tocati marunt usturoiul. Puneti tigaia la incins cu lingura de ulei. Prajiti nitel chimenul, pana incepe sa miroasa, apoi adaugati usturoiul. Atentie! Chimenul s-ar putea sa pocneasca precum floricelele, unora le recomand un capac (acoperiti partial tigaia).
Intre timp, scoateti din borcan un pumn generos (sau chiar 2) de ardei. Nu va sinchisiti sa scurgeti. Taiati ardeii (gen fidelute, sau bucati de aprox 1 cmp)
Dupa ce s-a rumenit usturoiul, trantiti repede curry, boiaua, piperul si condimentul grill (sau amestecul vostru) in tigaie. Amestecati cu lingura de lemn cateva secunde. Ideea e sa se rumeneasca nitel condimentele, nu sa se arda. Stingeti cu ardeii murati. Amestecati cu lingura, sa se unga totul cu prafurile magice. Turnati peste zacusca. Amestecati o vreme. Nu e nevoie sa fiarba. Doar sa se intrepatrunda nitel condimentele si gusturile.
Gata! Opriti focul. Acum puteti sa mancati sosul cu lipie. E super!
Daca nu va plac iutelile, puteti inlocui boiaua iute cu boia dulce. Dar e pacaaat!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: