Flori nebune – daca vrei sa cumperi ceva dubios cu drag

Hai sa va arat niste flori, care mai apar prin florariile, sau pepinierele autohtone din cand in cand. Sunt foarte interesante, exotice si… presupun ca nu oricine ar aprecia asa ceva. Insa merita cunoscute si apreciate pentru colorit si forme inedite.

Strelitzia (pasarea paradisului) – o floare din Africa de Sud. Poate fi crescuta si in apartament. Necesita sol nisipos+turba si multa lumina.
Strelitzia

Heliconia (falsa pasare a paradisului) – produce inflorescenţe de dimensiuni mari şi foarte spectaculoase, asemanatoare cu clestii unui crab. Ii place lumina indirecta si poate fi crescuta in apartament. Nu suporta schimbarile de temperatura.
Heliconia

Venus Flytrap este o planta carnivora care isi prinde si isi digeră prada, in general insecte. In mod normal Venus Flytrap traieste in locuri lipsite de azot, ca mlastinile. Desi a fost transplantata si este crescuta cu succes in multe parti ale globului, ea se gaseste nativ doar in Carolina de Nord. Sunt destul de greu de crescut, intrucat sunt sensibile si pot muri usor de la stres (transport, diferente de mediu, etc.)
Venus Flytrap

Dracunculus vulgaris (Crinul Dragon /Crinul Voodoo ) arata genial, insa va recomand sa n-o tineti in casa, ci in gradina… Cand infloreste pute a hoit. Din fericire mirosul se duce repede, spre deosebire de alte flori cu aceasta „proprietate”.
Voodoo Lily

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: